Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Dicle Üniversitesi’nde Kırsalda Organik Yumurta Üretimi Projesi devam ediyor

Dicle Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Muhittin Tutkun tarafından yürütülen “Kırsalda Organik Yumurta Tavukçuluğunun Yaygınlaştırılması Projesi”, GAP Kalkınma İdaresi Başkanlığı’nın desteğiyle büyümeye devam ediyor. Haziran ayında başlatılan proje kapsamında 1.500 tavuk ile organik yumurta üretimine geçildi.

Dicle Üniversitesi Ziraat Fakültesi

Osman Açıkalın

KIRSALDA ORGANİK YUMURTA ÜRETİMİ ARTIYOR

Proje, kırsal alanlarda organik yumurta üretimini teşvik etmeyi ve alternatif üretim modelleri oluşturarak kırsal kalkınmaya destek olmayı amaçlıyor. Bu kapsamda organik üretim koşullarına uygun kümesler ve sertifikalı yem üretimi yapan bir yem fabrikası da proje kapsamında faaliyet gösteriyor.

Projenin eş finansman desteği Dicle Üniversitesi bilimsel araştırmalar tarafından yürütülmektedir.

Dicle Üniversitesi’nde Kırsalda Organik Yumurta Üretimi Projesi devam ediyor

ÜÇ KÖYDE YENİ KÜMESLER KURULUYOR

Projenin bir sonraki aşamasında, üç farklı köyde yeni kümesler kuruluyor. Buradan sağlanacak tavuklarla kırsal bölgelerde organik yumurta üretiminin yaygınlaştırılması hedefleniyor.

Üretilen organik yumurtalar şu anda Dicle Üniversitesi Ziraat Fakültesi satış ofisinde sunuluyor ve fakülte personelinin tüketimine yönelik olarak pazarlanıyor.

Dicle Üniversitesi’nde Kırsalda Organik Yumurta Üretimi Projesi devam ediyor